fredag 26 april 2013

Gråhakedoppingen

Några timmar rinner fort iväg, om man sitter och njuter av en vacker fågel. Gråhakedoppingen, är den av de fem doppingarna, som är ett måste att möta varje vår. Ett säkert ställe, där den häckar, är Hornborgasjön i Västergötland. Jag installerade mig i ett gömsle, och visst simmade fågeln majestätiskt där ute   -   men ensam. Timmarna gick och kamerans minneskort fylldes med olika fåglar. Gråhaken ropade ibland med sitt grisliknande läte. Antagligen hannen, som nu väntade.
Litet ouppmärksam blir man, när hungern sätter in, och andra fåglar fångade mitt intresse. Gråhaken dök efter mat och jag dök ned i ryggsäcken efter mackor.
Nu letade jag igen efter fågeln. Där ute simmade den ju, men var inte ensam! Två gråhakedoppingar simmade mot den lilla vassruggen, där de häckade förra året.
Lycka till och tack för en fin förmiddag!
(Flera gråhakedoppingar finns på min hemsida)
 
 

1 kommentar:

 1. Hej Kerstin!
  Vilka fantastiska bilder på denna rara fågel. Du har skrivit en sådan fin text så det kändes nästan som om man var med dig där ute i gömslet. Tänk så härligt det är att spendera tid i naturen, bekymmer och andra världsliga ting försvinner. Just på samma sätt som tiden..
  Underbart inlägg som väcker längtan.
  Ha en fin helg
  Kram
  /Ingemar

  SvaraRadera